Da bi spomladansko utrujenost sprejeli kot normalno stanje za to letno obdobje? Pa kaj še! Z nekaj dobre volje in barvitimi zavezniki lahko zmagate v marsikaterem vremenskem boju.

obleka4Pobitost pobijte z močnimi barvami, ki vam bodo vlivale voljo ter vam pomagale izžarevati pozitivno naravnanost tudi, če je v tistem trenutku še ne premorete toliko, da bi sijali tudi sami. Kakšna bližnjica sem pa tja nikoli ne škodi, blefiranje pa ne vpliva le na to, kaj vidijo drugi, ampak nam včasih pomaga željo spremeniti v dejansko stanje.

Blefirajte torej z barvami, ki pritegnejo pozornost. Še posebno močna rumena in zelena sta letošnji zapovedi a pazite se pretiravanja, saj nihče noče izgledati kot hodeča tarča za neznane leteče predmete. Močni modni dodatki (ne pozabite, da je pravilo barvnega ujemanja čevljev in torbice že davno preživeto) ali en poglavitni kos vaše garderobe v kričeči barvi bo povsem zadostoval.

oscar_de_la_rentaNe pozabite, da morate vi nositi obleko, ne ona vas. Močnih barv si ne more privoščiti vsakdo, a nič hudega – pomlad je moč ujeti tudi v cvetličnih vzorčkih, ki so letos pravi hit. Če se v močnih barvah zrcali povratek 80. let, potem množica cvetlic letošnje mode odslikava drugi trend, spogledovanje z nedolžnimi 60. leti.

Ženstvena moda tega obdobja je inspirirala kolekcije mnogih modnih oblikovalcev, tudi Michaela Korsa in Petra Soma, ki sta svoje kreacije napolnila s rožami vseh velikosti in oblik.

obleka5Oblikovalka Anna Sui je poskrbela za romantične oblekice z ogromnimi, pisanimi cvetovi, pri modni hiši Moschino so očarali s svilenimi oblekami z izvezenimi cvetlicami, trendu sledi tudi Cacharel, medtem ko so pri Fendiju odšli korak dlje in na razkošne kreacije našili nežne rože iz blaga.

Carolina Herrera je diskretne rože narisala na večerne kreacije, umirjene ženstvene kose pa so na modno pisto poslali tudi pri modni hiši Dior.

mad_menNe skrbite, cvetlice se seveda bohotijo tudi na cenovno dosegljivejših kosih, kot so na primer tisti iz trgovin Mango, TopShop, Benetton, Zara in PennyBlack.

Letos so cvetlice resnično preplavile vse kose oblačil, saj jih lahko najdemo tako na plaščih kot oblekah, pajacih, torbicah in čevljih. Predvsem plašče in trenčkote ponavadi krasijo potiski večjih rož, ki so bolj elegantni, medtem ko množica manjših rožic izžareva dobro mero igrivosti.

obleka2Prav zato so drobni cvetovi bolj primerni za dnevne izhode, še posebno na lahkih poletnih oblekicah, ki jih spomladi kombiniramo z debelimi nogavicami in nadvse modnimi velikimi, pletenimi jopicami. Bolj “enostavni” modeli z nekaj večjimi cvetovi (ali le enim) pa ponavadi delujejo bolj elegantno ter umirjeno in so tako primernejši za nekoliko bolj svečane priložnosti.

ceveljČe se torej s pomladjo ne razumete najbolje, bi morda morali stopiti na njeno stran – posvojite barve ter cvetove in rožice namesto v vazi občudujte na svojih oblekah, kjer bodo živele še dlje. Naj spomladi ne sije le sonce, ampak njegovo moč prenesite tudi na ulico in zasijte tudi vi!