Karnazesov knjižni prvenec je mednarodna uspešnica, ki je bila leta 2005 7. najbolje prodajana športna knjiga na svetu. Bralec med hitrim podrsavanjem skozi knjigo ob Deanovih nepredstavljivih naporih občuti vznemirjenje in užitek. Strasten zagovornik zdravega in aktivnega življenja veliko potuje po svetu in ljudem vseh starosti predava o pomenu telesne dejavnosti in zdrave prehrane.

Knjiga Ultramaratonec: Izpovedi neustavljivega tekača je zrcalo človeka, ki nenehno preizkuša meje lastne zmogljivosti in premika mejnike že doseženih rezultatov. Eden izmed njih je 5 maratonov v zgolj 24 urah! Ta neverjeten podvig je še sam opisal kot nekaj najbolj norega, kar je kdajkoli storil. Med legendarna imena vzdržljivostnega športa se je vpisal z impresivnim dosežkom: v 50 ameriških zveznih državah je v 50 zaporednih dneh pretekel polnih 50 maratonov. Neverjetni podvig je okronal s tekom iz New Yorka, kjer je pretekel zadnji maraton, do St. Louisa, kjer je začel s prvim.

Kot ljubitelj športov v naravi je Dean svoje telo in duha popeljal do nepredstavljivih razsežnosti. Med njegovimi dosežki še posebej izstopata Badwater, 135 milj dolg ultramaraton čez Dolino smrti, pri 50° C, in maraton na južni tečaj, pri – 40° C. Sam je pretekel 200 milj dolg štafetni tek in tekel 350 milj brez premora. Poleg tega je preplaval sanfranciški zaliv, preplezal steno Half Domea v Yosemitih, se 24 ur vozil z gorskim kolesom in deskal na velikanskih valovih ob obali Havajev. Zmagal je na vzdržljivostnem teku Vermont 100-Mile, enajstkrat končal Western States 100-Mile Endurance Run in zmagal na najtežji tekaški preizkušnji na svetu, ultramaratonu Badwater.

Oglasno sporočilo