Dogodek se  je pričel in končal ob 17uri na Bledu v športnem centru Zaka! Na prireditvi je sodelovalo preko 650 tekačev in pohodnikov ter skupaj zbralo preko 12.500 evrov prostovoljnih prispevkov. S tem denarjem bodo pomagali petim socialno ogroženim družinam – ne le trem, kot so prvotno načrtovali.

Tekaška skupina vabi tudi ostale zainteresirane tekače iz Jesenic ali bližnje okolice, da se nam pridružijo na skupnih druženjih s tekom vsako sredo ob 18. uri pred Halo Podmežaklja. Ni važno, da ste hitri, nihče ne bo tekel sam, pač pa v družbi prijateljev tekačav!

Udeleženci so pretekli in prehodili vsak po svojih najboljših močeh – od enega kroga 5,8 km do neverjetnih 180km, ki jih je pretekel Matej Markovič, tudi organizator. Naj napišem, da je Matej v tem času tudi delil čaj in ga trikrat pripeljal iz vojašnice na Pokljuki. Veliko jih je preteklo tudi 100km.

Prireditve se je udeležilo kar nekaj članov jeseniške tekaške skupine – rekreativni tekači v okvirju Atletskega kluba Jesenice. Nekateri so tekli v skupini, nekateri samostojno, vsak po svojih močeh, zmožnostih in željah. Nekateri so bili na Bledu en dan, nekateri dva, nekateri so tekli tudi ponoči pa po krajšem spancu še podnevi. Vsi pa smo se imeli lepo in veseli smo bili, da smo lahko naredili nekaj dobrega za sebe in tudi za druge, ki so potrebni pomoči.

Vsi smo zmagovalci

Jeseniški tekači