Delavnica, ki jo je uspešno vodil Emzinov fotograf leta Samo Rovan, je bila hkrati sploh prva internetna fotodelavnica pri nas in kot taka predstavlja svojevrsten mejnik v svetu fotografije.

img_9572Med uvodnim in zaključnim srečanjem je kar prehitro minilo štirinajst dni, v katerih so prav vsi obiskovalci delavnice izolnili zadano nalogo in pripravili serijo fotografij na temo ‘Moje smeti’. Še več, Samotovi fotografi so vsak s svojo idejo, kot tudi izvedbo, navdušili mentorja in ostale prisotne ‘zlatoletnike’. V borih dveh tednih so namreč svoje ideje nadgradili v prave foto zgodbe.

V naših glavah pa se že pletejo ideje, kako bi te zgodbe predstavili tudi širši javnosti. Za začetek si jih obiskovalci našega portala lahko ogledate kar na naših ‘foto podstraneh‘. Seveda ste vabljeni tudi k oddaji komentarjev in izmenjavi mnenj o objavljenih fotografijah.

img_9612

Po predstavitvi projektov obiskovalcev delavnice je sledila dolga debata, ki smo jo zaključili z žrebanjem in podelitvijo nagrade našega glavnega sponzorja. Srečna dobitnica HP foto tiskalnika pa je postala Simona Osterc. Z njegovo pomočjo bo tiskanje slik zagotovo postalo vsaj tako zabavno kot samo fotografiranje.

img_9614

Sledila je še podelitev potrdil o udeležbi delavnice, ki so jih prejeli vsi udeleženci in pred nami je ostal le še zaključek prijetnega ter hkrati poučnega druženja s kapljico vrhunskega vina iz Kleti Bistrica. Verjemite, bilo je zasluženo!

img_9619

Na koncu lahko zapišemo le še, da smo pri Zlatih letih navdušeni nad potekom delavnice ter veseli, da podobno mnenje delijo tudi njeni udeleženci. Vse to nam daje nov zalet in nas hkrati obvezuje, da dogotek zelo kmalu ponovimo ter spoznamo (ali celo odkrijemo) novo serijo odličnih in perspektivnih fotografov.

img_9580

Lep fotografski pozdrav pa vsem skupaj pošilja tudi babica Zlatka in hkrati sporoča, da se bomo kmalu spet videli v živo, do takrat pa nas še naprej spremljajte na portalu za vse generacije Zlata leta.