Nastanili smo se v hotelu s štirimi zvezdicami, kjer smo imeli poleg polpenziona zagotovljen tudi zdravstveni pregled  z laboratorijskimi preiskavami in EKG-jem.

Te toplice so namenjene prvenstveno bolnikom s srčno žilnimi težavami.

Banja Vručica

Da pa ni bilo štiridnevno bivanje v Bosni preveč dolgočasno, smo poskrbeli še za dva izleta in sicer v  pravoslavni samostan Liplje, naslednji dan pa smo si v Ilidži ogledali še park ob izvirih reke Bosne ter Sarajevo z brezčasno Baščaršijo.

Samostan Liplje je v bližini ‘naših’ toplic in je postavljen v zelo lepo pokrajino. V samostanu  so nas lepo sprejeli menihi, nam razkazali samostan, seznanili z njegovo zgodovino ter nas gostoljubno postregli tudi z ‘rakijo’ in kavo.

Samostan Liplje

Ilidža je predmestje Sarajeva, tam tudi izvira reka Bosna (Vrelo Bosne)  z lepo obnovljenim rekreacijskim parkom.

Ilidža

Sama Baščaršija pa je tako brezčasna z veliko trgovinicami in gostinskimi lokali. Tu smo poizkusili še obvezne čevapčiče in pravi bosanski burek. Seveda smo si ogledali še Sarajevo, njegovo bogato kulturo ter vidne poškodbe zadnje vojne. Za vodenje in informacije je izvrstno poskrbela lokalna vodička Vanesa.

Sarajevo

Med izleti, smo tudi obilno koristili tudi zdravilno vodo in animacije v bazenih ter ostalo ponudbo – fitnes, savne… V bližini hotela je tudi izvir mineralne vode – ujet v ‘vodnjak’ kjer smo si brezplačno polnili stekleničke za lastno zdravilno uporabo.

Člani in članice smo bili zadovoljni z izletom in ponudbo ter upamo, da bomo izlet lahko še kdaj ponovili.