zlataleta.com - kjer mladost sreča starost - zavod za medgeneracijsko povezovanje

Izračun pokojnine po novem zakonu

27. Maj 2011 Besedilo: Z. L.

Odslej si lahko državljani izračunate pogoje za pridobitev pravice do starostne oz. predčasne pokojnine po starem in novem zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju.

Vodja službe za odnose z javnostmi na ZPIZ Brane Kokot je ob predstavitvi novega programa izračuna pogojev upokojitve dejal, da program upošteva vsa zakonsko določena prehodna obdobja. Državljani pa lahko vanj vnesejo tudi olajševalne elemente, kot so na primer otroci ali vojaško služenje.

Dodal je, da so nov program ustvarili z namenom, da bi lahko ljudje sami videli kakšne bi bile njihove možnosti v primeru sprejetja novega zakona na referendumu in jih primerjali s trenutno veljavnimi.

1. Izračun pokojnine po novem predlogu pokojninskega zakona (klik)
2. Izračun pokojnine po sedaj veljavnem zakonu (klik)

OPOMBA: zaradi prevelike obremenitve ZPIZ-ove spletne strani sta obrazca občasno težje dosegljiva. Na spletni strani ZPIZ-a piše, da imajo tehnične težave in da jih odpravljajo.


, , , , ,
Bi radi bili obveščeni o novostih na zlataleta.com?
 1. resnica says:

  Kdaj pa bodo povezave delovale?
  Če že pišete in ponujate možnost za izračun. potem naj to vsaj deluj!

 2. marjan says:

  zakaj nihče ne pove, da tri leta daljša delovna doba pomeni tudi 36 mesečnih vplačil v pokojninsko blagajno in 36 neprejetih pokojnin, kar pomeni cca 45.000 EUR manj pri poprečni plači. Tega denarja ne povrne razlika med nižjo pokojnino po “starem” zakonu in “VIŠJO” po “novem” zakonu niti v cca 75-ih letih prejemanja pokojnine !!!

 3. bordenko says:

  vse obljube in izračuni pokojnin je labodji spev tega presvetlega in pahorčka,delajmo do smrti,pogrebne stroške bodo pokrili zanamci,kajti enkrat bo konec sveta.Takrat bomo vsi enaki pred vsevedom in sedeli bomo za isto mizo in nobenega ne bo v mar pokojnina.Življenja za siromake ni na tem svetu;bolje gre ciganu kakor delavcu.

 4. FRANČEK says:

  NIKJER NI OBJAVLJENO, DA PO STAREM ZAKONU LAHKO UVELJAVLJAMO LETA ŠTUDIJA IN VOJSKE. MOŠKI SMO TAKO LAHKO PRIKRAJŠANI ZA 5 LET

 5. KRIS25 says:

  MNENJE O ČEM? IZRAČUN NE DELA, ZAKON PA JE NIČEVNO PREDSTAVLJEN. KOT DA SE NEKDO HECA IZ VSEGA..

 6. peter says:

  Kako ,da še sedaj ne dela,ko je pa že sprejet zakon.

 7. ervin says:

  preprost izračun za vse bodoče penzijoniste-če imaš plačo 1000 evrov,(kdo pa jo sploh ima?),bo penzija nekje 560evrov.potem veste kakšni reveži bomo.To je uspeh pokojninske reforme,to je uspeh dogovora socialnih partnerjev?,to je enostavno dobra nategancija ljudi,slovenci pa smo enostavno ovce,ki se pustimo strižt…

 8. zetor says:

  slovenci,slovenci zelo veliki norci,tile vladni mafijci vas tako motajo okoli prsta,češ kriza je ,ja za nas( mislim delavsko klaso).Vladni mafijci pa nevedo kaj bi z denarjem,kako bi ga po nepotrebnem trošili?Najprej nam je Vizjak,tovarne prodal za 1 Euro,te tovarne so lastniki izraubali ter jih pustili v propad.Sedaj pa Vizjak pravi naj si iščemo službe v propadlih tovarnah.In nam nastavil mafijski pokojninski sistem,ki je zopet najbolj prizadel delavsko klaso.Slovenci,slovenci mislim delavsko klaso dajte že enkrat stopite skupaj bodite že enkrat enotni,ker v slogi je moč.Saj vsi zakoni so narejeni tako da ustrezajo MAFIJI IN GOSPODAM.

 9. silva says:

  meni ni jasno po starem in po novem zakonu. kako naj si izračunam kdaj v pokoj, ko pa ne vem po katerem zakonu se bo obračunavalo takrat, ko bom imela pogoj, če sploh?
  Oprostite meni res ni nič jasno.

 10. dusan says:

  nikakor mi ne gre v glavo tale informativni izračun. kakor koli ga nastavim mi izračunava po 1 ali po 2 verzijij nekje 45let dal. torej sem bedak ker sem študiral ob delu za svoj denar. tega ne morem uveljaviti.
  kaj pa če sem podjetnik, potem dokler sem lastnik podjetja se ne morem predčasno upokojiti niti let kupiti.
  pa tegani nikjer na svetu

Povejte svoje mnenje


7 − = 4

Sorodne vsebine