zlataleta.com - kjer mladost sreča starost - zavod za medgeneracijsko povezovanje

Na spletnih straneh Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) je že dlje časa na voljo obrazec, kjer si lahko državljani izračunajo, kdaj bodo izpolnili pogoje za pridobitev pravice do starostne pokojnine.

Program je namenjen informativnemu izračunu datuma izpolnitve pogojev za priznanje pravice do starostne pokojnine ter izračunu višine odmernega odstotka.

1. Izračun pokojnine po zakonu do konca leta 2012 (klik)

S 1. januarjem 2013 je v veljavo stopil novi Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2), ki je bil sprejet 4. 12. 2012.

2. Izračun pokojnine po ZPIZ-2 (klik)
 1. Janko says:

  Ali je to izračun po novem zakonu, če bo sprejet

 2. Roman says:

  Janko, izračun je narejen po trenutno veljavnem zakonu.

 3. Vlado says:

  Kdo mi lahko izračuna datum upokojitve in odmerni odstotek pokojnine po predlogu novega zakona. Po sedaj veljavnem zakonu bi se lahko upokojil 13.07.2013 pri starosti 58 l 5m in 29dni ter 40 let delovne dobe.

 4. Gaber says:

  Da ne bo kdo mislil, da link za izračun dela.

 5. deli says:

  LINK SPLOH NE DELA:::::::::::::::::

 6. franc says:

  rojen sem 23 06 1956 zaposlen sem od leta 1971do zdaj imam 38 let in 4mesece delovne dobe kdaj se lahko upokojim po novem zakonu za odgovor lepa hvala

 7. mojca says:

  LINK SPLOH NE DELA!!!!!!

 8. Upokojnc says:

  Očitno je naval na spletno stran prevelik in se ZPIZU občasno spletna stran sesuje (kar mimogrede piše tudi v članku zgoraj)

 9. MARICA says:

  NIČ NE DELA !!!!

 10. MARICA says:

  SPET NE DELA

 11. marija says:

  Še malo prej sem si naredila izračun, sedaj pa cela stran za nov izračun zgleda malo čudno in se ne da izračunati. Upam, da bodo na zpizu kmalu popravili. Zgleda, da si cela Slovenija želi izračunati, kdaj v pokoj :-)

 12. joze says:

  Stinjam se z Marijo pa to ni mogoće jaz že 3.dni poskušam!!!

 13. ebi says:

  Predreferendumske fore in fazoni…….

 14. meta says:

  Res čudno…včeraj sem poskušla kar nekajkrat-zadnjič ob 23 h, danes ob 7 h … Zaradi prevelike obremenitve, piše med opombami.
  Dajte no..! Ima ebi čisto prav

 15. valter says:

  ob 6 h-sobota ne dela !!!!!

 16. irena says:

  poiskušam vsakih 6 h že 3dni pa nič!
  počutim se kot elastika……

 17. stane says:

  NIČ VAM NE DELA,SAMO NATEGUJETE NAS,ŠLAMPARJI.

 18. simon says:

  Nic ne dela samo nategujejo nas,tako kot cela drzava.

 19. arvan says:

  Meni zdaj dela

 20. lujz says:

  zdaj mi je napisal napačen vnos vlada je napačna!!!

 21. Bojana says:

  Spletna stran dela. Izračunala sem si po obeh zakonih. Po novem moram delati delati do l. 2024, 6 let dlje kot po starem zakonu, imela pa bom 44 let delovne dobe. Potem sem naredila še izračun, če bi hodila na fax 5 let – po novem zakonu izpolnjujem pogoje za upokojitev l. 2025, imela pa bi 5 let manj delovne dobe. Novi zakon je torej pisan za tiste, di doooolgo študirajo, ne pa za delovne ljudi, ki začnejo delat po srednji šoli. Jaz budala pa sem študirala ob delu. Se ne splača.

 22. Nadja says:

  Jaz bi po novem delala le 5 mesecev dlje kot po starem (po 4. odst. 27. člena), tako bi imela za 1,5% nižjo pokojnino, stara bi bila malo manj kot 60 let in imela 38 let del. dobe. Če pa bi želela imeti višjo pokojnino, bi pa morala delati tri leta oziroma 4,5 leta več.

 23. dane says:

  ste ena banda lopovska

 24. dane says:

  Sem proti vsemu kar se ta vzvišena protidelavska vlada izmisli. pa tudi če je kaj dobrega vmes.

 25. dane says:

  Ja Pahor in vsi drugi okrog njega. levi, desni in tako imenovana sredina . ki je pa še najbolj lopovska, boste z lahkoto klamfali takšne neumnosti do konca življenja in vlekli takšne denarce.Zraven pa še izjavljali, da ob 3000 evrih pače teško preživite.-Ala Borut pahor. Pa še volil sem stranko tega labuteža.

 26. Andrej says:

  iZRAČUN DELUJE. Vendar so vsa ta leta in odmerni odstotek premalo. Vprašanje je tudi, kako se bo vsako leto spreminjal valorizacijski faktor.

  Ne drži, da bo zadeva ugodna za tiste, ki dolgo študirajo in gredo pozno v penzijo, saj bodo le ti morali za enak odmerni odstotek delati dlje. Sam sem študiral in začel delati relativno pozno, zato bom, da bi imel odmerni odstotek 80%, moral delati do 68 let in pol. Tudi to je 6 let dlje kot po starem zakonu.

  Pokojninska reforma deluje po starem principu, le da se spreminja starot opokojitve in delovna doba, odmerja pa se glede na plačo vedno manj.
  Zahodni sistem (večino razvitih držav) je popolnoma drugačen. Tam dobiš neto dohodek višji, saj so prispevki nižji, s tem pa je v večini držav pokojnina iz prvega stebra nižja. Tako si vplačuješ za starost sam preko skladov, kjer pa so donosi po mojem mnenju bistveno višji kot nam naša država zagotavlja ali omogoča preko prvega stebra.

  Tako bi raje, da mi država da nekaj 100 EUR neto plače več, jaz bom od tega največ 60% namenil v različne pokojninske stebre in imel čez 30 let bistveno višjo pokojnino kot mi jo zagotavlja država. Še lepše pa je to, da v kolikor me ob dnevu koriščenja pokojnine obišče matilda, bodo ta denar dobili tisti, ki jih bom jaz določil. Solidarnost je namreč neproduktivna oziroma jo lahko nadomestimo s parazitizmom.

 27. dane says:

  Ja zelo ste zapeli in rinete z glavo skozi zid. Hočete ujeti še nekaj generacije, ki je gledala, da se je čim prej zaposlila, garala in ustvarjala, v začetku z zelo primitivnimi delovnimi sredstvi, da ste se vi mlajši lahko šolali(kar to včasih ni bilo vsem dano-se z nami ni nihče okvarjal). Zraven ste še z študijem zavlačevali in malo kdo bo imel do 65. leta starosti 40 let delovne dobe.

 28. Mira Dečman says:

  Za vladajoče bi bilo najbolj fino,če bi čimprej,ko se upokojimo, “škripnili”,saj se obnašajo tako,kot da nam oni
  kaj dajejo. To smo že davnaj zaslužili in nesramno in neodpu-
  stljivo je, da nam sedaj grozijo,tudi tistim,ki smo že oddelali
  svoje,da nam bodo to še znižali.Že tako imamo,večina
  sramotno nizke pokojnine,komajda še plačujemo položnice,o čem drugem pa lahko le sanjamo.
  Popolnoma se strinjam z Andrejem. Izgleda,da v tej državi
  nihče ne zna narediti reda, nikomur ni nič več verjeti.
  Delujejo po sistemu,kot so včasih rekli “sve će to narod
  pozlatiti”!! Pa mimogrede,toliko smo kritizirali bivšo državo,
  pa je tale naša mala deželica 10x ali še bolj zapufana kot
  je bila prejšnja.

 29. dusan says:

  bravo.
  Jaz bi za začetek prepovedal referendume, potem bi volilno pravico omejil samo na davkoplačevalce.
  Tako bi parazitom vzel moč in pravico o odločanju razporeditve sredstev davkoplačevalcev.
  Če se gremo pa referendum potem je potrebno postaviti zakonodajno telo, ki bo v primeru refernduma ponudila dokončne rešitve.
  Sem pa načelen, da referndum ni koriste in so poslanci pri tem naproduktivni, torej bi morali dobiti za vsak referendum negativno stmulacijo do 20% za celo neslednje leto.
  Potem bi videli, če bi se še tko lahko posavljali na referendumih z izgovorom, da je pravica ljudi odločanja.
  Zakaj pa nebi enkrat imeli referendum o maloprodajnih cenah goriv in hrane, če so tako netemeljiti in neproduktivni skrivači.
  Pa udeležba v službi bi morala biti merejna.
  Če si poslnec in deluješ komisiji je treba planirati delovni čas, kot drugje v gospodarstvu in na delovnih mestih.
  pa lp
  ;D

 30. Stane says:

  Kakšen parmalent,takšna Država,kakšni Tajkuni lopovi in prevaranti,takšen parlament.

 31. Walter- says:

  SLABA VLADA :D OBER STANDARD
  DOBRA VLADA: SLAB STANDARD

 32. XENA SENKA says:

  A lahko otroci dobijo po materi pokojnino, ki je umrla? Otroka živita vedno pri očetu, oče skrbi za njiju. Otroka sta stara 9 in 10 let. Mati ima malo delovne dobe. Kakšne dokumente bi potrebovali za vlogo?

 33. mira says:

  nova lestvica izračuna ne deluje

 34. Tone says:

  Računaj kolikor hočeš, kar je pod črto je le za bedno preživetje in še to v večina primerih ni dovolj. Ali je to država, ki smo si jo želeli ? Vse je pisano na kožo bivšim osamosvojiteljem in njihovim tajkunom. Nočemo takšne države !!

 35. janko says:

  Menim da so pokojnine izračunane po nekem zakonu ,ki ga mi ne vemo .Za polno delovno dobo 41let in 3 mesece prijemam 450€.obračunavali so po ne vem katerim zakonu ,ker pri pogovoru so mi obljubljali čez 580€.Po vseh izpiskih ki so poslali so mi odvzeli mladostniška leta od 71 do 73 leta …Mar kod mladinici nismo delali ,saj so nam vse zaračunavali ?Karel Rjavec se ne poteguje za pokojnine ,on gleda samo na stol na katerem bo sedel …

 36. zenkara says:

  Naj povem,da je ta tajkunska in mafijska država res pokvarjena. če pogledamo nov pokojninski zakon, ki bi moral veljati za naprej, velja tudi za več kot trideset let nazaj. Vse bi nam barabe rade pobrale vse tisto, ki smo si prislužili s težko muko. Govorim o mojem primeru ko so mi vzeli dodano dobo za mladoletni staž, ki sem si jo prislužil 1973 leta. Nepošteno.

Povejte svoje mnenje


− 2 = 2