V štiriurni delavnici, katere cilj je izboljšati biomehaniko gibanja, smo v različnih lekcijah odkrivali, kaj vse zmore naše telo. S preprostimi in počasnimi gibi smo ozaveščali možnosti premikov v določene smeri. Kdor ne pozna metode Feldenkrais, se mu vaje sprva lahko zdijo rahlo smešne, že po prvi vaji pa vsak presenečen ugotovi, da lahko svoje telo upravlja veliko bolje, kot si je to kadar koli predstavljal.

Voditeljici delavnice, Nuša Romih Masnoglav in Tadeja Bečaj Žnidaršič, sta nam dajali navodila, kako lahko naša telesa ponovno “programiramo” v pravilnejšo držo. Vsak od nas je zaradi različnih vzrokov (poškodbe, stresne situacije, prisilne drže, različno dolge noge …) v preteklosti položaj telesa spreminjal, da se je izogibal bolečinam, s časom pa je takšna drža povzročila neravnovesje telesa in kasneje se posledice lahko pokažejo povsem na drugem koncu telesa.

Ker je bila delavnica v prvi vrsti namenjena tekačem, smo bili deležni predvsem lekcij za noge in za medenico, proti koncu pa je izkušena Nuša Romih Masnoglav na primeru udeleženca pokazala še primer individualne obravnave. Utemeljitelj te metode dr. Moshe Feldenkrais je namreč najprej razvil metodo za delo s posameznikom, kasneje pa je ugotovil, da lahko izvaja lekcije tudi z večjimi skupinami. Menda je delal tudi s tristo osebami hkrati.

Na naši delavnici nas je bilo enajst in po koncu smo vsi bili izjemno zadovoljni. Tadeja Bečaj Žnidaršič je ponudila možnost, da ob zadostnem interesu (vsaj 5 udeležencev) v Mozirju v dveh srečanjih (16. in 30.5.2014) izvede 4 skupinske lekcije, vsak pa bi bil deležen tudi ene individualne obravnave. Če ste torej interesent, se prijavite na http://igrivisvet.si/obrazec/prijavnica-feldenkrais. Za dodatne informacije pokličite Tadejo na 041 370 303 ali ji pišite na info@igrivisvet.si.