Pravijo, da si star toliko, kolikor se počutiš. S tem rekom se popolnoma strinjamo. Smo skupina ljudi, entuziastov različnih starosti, ki verjamemo, da smo po srcu vsi mladi, da se življenje po 50. letu šele začne in da moramo stari in mladi, namesto da živimo drug mimo drugega, živeti drug z drugim. Smo Zavod Zlata Leta, smo mesto, kjer mladost sreča starost.

Zavod Zlata leta smo ustanovili v letu 2008. Sprva smo delovanje usmerili predvsem v izgradnjo spletnega portala www.zlataleta.com, kjer smo želeli predvsem starejšim ponuditi čim več uporabnih in zanimivih prispevkov.

Ob prvi obletnici delovanja smo na portalu uvedli kategorijo Novice, ki je namenjena izključno starejši populaciji. Ugotovili smo namreč, da novičarskih vsebin o starejših in za starejše na spletu do tedaj skoraj ni bilo. Na tem mestu vas vabimo, da se nam pri ustvarjanju teh novic pridružite.

Sicer se pri Zlatih letih trudimo tudi s spletnim opismenjevanjem. Starejše bi radi spodbudili k uporabi novih tehnologij, ki jim lahko marsikdaj olajšajo življenje.

V zavodu kot sredstvo združevanja uporabljamo predvsem internet, a hkrati dajemo poudarek tudi osebnim stikom; organiziramo druženja, izobraževanja in druge aktivnosti, ki starejše spodbujajo k aktivnejšemu preživljanju prostega časa.

Zaščitni znak portala www.zlataleta.com, ki je v enem letu postal osrednja vstopna točka za starostnike na spletu, je risani lik babice Zlatke, ki je med uporabniki spleta postala že prava zvezdnica. Najdete jo tudi v stripu na naslovnici portala.

Obisk spletnega portala www.zlataleta.com od septembra 2008, ko je spletna stran prvič ugledala luč sveta, strmo raste, kar kaže na to, da starostnike internet in novi mediji močno zanimajo. Če tudi vas, se nam pridružite. Dobimo se na spletu!

Kontaktirajte nas