Psihologi so ugotovili, da na človeku najprej opazimo barvo. Vpliv je takojšen in dolgotrajen. Barva vpliva na vsak trenutek našega življenja, čeprav se večino časa tega vpliva sploh ne zavedamo.

Barva vpliva tako na vašo podobo, počutje in reakcije kot tudi na to, kako se bodo odzvali na vas drugi.

Barve lahko izboljšajo ali poslapšajo vaš videz. Kadar nosite barvo, ki je v harmoniji z vašo naravno barvo, boste izgledali bolj zdravi, mlajši in bolj vitalni.

zenskaBarve lahko delujejo tako koristno kot tudi slabo: odvisno od vrednosti in intenzivnosti – neko področje lahko izgleda večje ali pa manjše.

Barva je čustvena: dekoraterji in oblikovalci vam lahko povedo kako pomembne so v naših življenjih barve. Barve okoli nas vplivajo na naše počutje, zaradi njih smo bolj ali manj aktivni, storilni, ljubeči, očarljivi itd.

Barve na nas vplivajo tudi psihološko: barve vplivajo na naše misli in telo. Dokazano je, da rdeča poveča naš srčni utrip, stimulira naše občutke in poveča krvni pritisk. Modra ima ravno nasproten učinek.

Po barvah se orientiramo: dan in noč, gor in dol – nebo je modro, zemlja je zelena ali rjava.

Barve nas opozarjajo na nevarnost: živali in rastline že stoletja uporabljajo barve, ki plenilcem sporočajo, naj se jim ne približujejo.
banner

Barve lahko izzovejo psihološke reakcije, saj jih lahko povežemo z določenimi občutki in pomeni. Te asociacije definira okolje v katerem živimo in naše izkušnje.

Določene barve imajo simbolni in kulturni pomen: to lahko vidimo v različnih čustvenih pomenih vrtnic; rdeča vrtnica za ljubezen, rumena za ljubosumje in bela za zvestobo.

Jerneja Agić

Če boste nosili barve, ki vam odlično pristajajo, boste videti bolj zdravi, mladostni, vitalni. Zaradi naštetih dejstev je barvna analiza bistvenega pomena pri vaši stilski preobrazbi.

Vabimo vas, da se udeležite barvnega coctaila, kjer boste spoznali kako kombinirati barve v najlepše stylinge, kako jih uskladiti, kako z njimi prikriti pomanjklivosti in povdariti prednosti in kako lahko vaše edinstvene barve obogatijo, pomladijo in osvežijo važ videz.

Obleci.se – kjer vzgajamo stil z ljubeznijo!

Jerneja Agić, Image Consultant Specialist for Adria Regia, Master License Holder for Adria Region,GSM: +386 40 349 172, Tel.: +386 59 961 806, e-mail: info@obleci.se.

shutterstock_6871