Ste bili v planinah? Ste bili na izletu? Opišite izlet. Ste se odpravili celo v tujino? Zakaj ne bi delili te izkušnje? Ste organizirali kakšno posebno prireditev (piknik, plavanje, martinovanje, praznovanje Novega leta, pustovanje)? Ste bili priča kakšnemu posebnemu predavanju? Ste organizirali zanimiv kulturni dogodek? Zakaj ne bi predstavili vašega pevskega zbora? Posnemite ga na video in posnetek boste delili s celotno Slovenijo. Ste posneli celo lasten glasbeni cede? Ali pa ste v okviru dneva občine aktivno sodelovali v pripravi praznika?

Telovadite? »Gibate v skupini«? Opišite oblike vaših telesnih aktivnosti. Kako se je uvrstila vaša športna ekipa? Imate v društvu kakšno članico ali člana, ki se ukvarja z zanimivo dejavnostjo? Predstavite ga! So vas obiskali šolarji iz bližnje šole? Bi jih radi pohvalili za njihov trud? Ste na video posneli lastne spomine? Javite, če imate zanimiv posnetek. Imate fotografije s srečanj upokojencev? Delite jih z nami. In s celotno Slovenijo. Ne pustite, da vas povozi čas! Priklopite se na internet in nam javite novico iz vašega društva.

babica-zlatka-fotograf-karlov-most-praga

Predstavite vaše krajevno društvo. Koliko članov imate? Kdaj je bilo vaše društvo ustanovljeno? Katere so vaše osnovne dejavnosti? S čim se lahko pohvalite? Kateri so vaši največji problemi? Kje imate svoje prostore? Kaj počnete v društvenih prostorih? Kdaj imate odprto? Imate sporočilo za Slovenijo? Kaj bi radi povedali Slovencem? Bi predstavili vaš kraj? Pohvalili kakšnega sponzorja vašega društva? Ne dajte se. Bodite dejavni. Bodite še naprej aktivni člen naše družbe. Povežite se v svetovno spletno mrežo, kajti na spletu ne boste nikoli sami.

Zakaj ne bi sreče, pa tudi težav, delili tudi z drugimi upokojenci? Mogoče pa bo vaše pisanje morebiti koga tudi predramilo, ga zbudilo iz čustvene otopelosti, mu dalo dodatne energije in zagona. Z objavo na našem spletnem portalu pa bo vaš član prijateljem, sorodnikom, vsem znancem, pa tudi neznancem še enkrat sporočil: »Tukaj sem, še sem živ, migam, ne dam se«.

babica-zlatka-fotograf-oldtimer

Se v vaši sredini skrivajo dobri pisci, fotografi? Opozorite jih na naš portal www.zlataleta.com. Naj nam pišejo, pošljejo fotografije. Imate predloge za naše lokalne, pa tudi državne politike? Ali občina, lokalna skupnost, oblast nima posluha za vaše delovanje? Kaj vas moti? Kaj vam je všeč? Kaj in kako bi bilo treba spremeniti?

Bi skupaj obujali spomine? Imate med vami kakšnega stoletnika? Pišite nam! Vas je v reviji Vzajemnost »razkuril« kakšen članek? Bi pohvalili kakšnega avtorja? Zakaj? Kaj menite vi? Pomagali vam bomo, da vas bo brala, slišala in videla cela Slovenija.

babica-zlatka-fotograf-mozirski-gaj

Povejte, kako sodelujete v projektu Starejši za starejše. Kako sodelujete z ZDUS-om na državni ravni? Kakšno je vaše bivanje v bivalnih skupnostih? Si želite v »upokojenski dom«? Sodelujete z Rdečim križem, mogoče Karitasom? Kako gledate na solidarnost, humanitarnost, na medgeneracijsko povezanost? Povejte. In vse opozorite, da se tam, na spletu, na www.zlataleta.com »nekaj dogaja«. Da tam raste skupnost, ki verjame, da je v starejših še dovolj moči, da soustvarjajo to družbo, da peljejo Slovenijo v boljši svet, lepše čase.

Kontaktirajte nas