Dandanes pa ni več tako. Večina avtomobilskih voznikov mora sedaj, ko je razvoj avtomobila prehodil že več kot 100-letno pot, priznati, da so novi avtomobili, avtomobili novega tisočletja, – po eni strani (in če zanemarimo nekatere neprijetne izjeme) – mnogo boljši, kot tisti iz prejšnjega stoletja. Tehnologija je pač šla naprej. Hvalabogu, tako se je namreč zelo povečala kvaliteta vozila. Pa tudi vozila so, priznajmo, vse varnejša (če podrobneje pogledamo statistiko, zlahka ugotovimo, da avtomobilsko nesrečo najpogosteje povzroči „človeški faktor” ne pa pokvarjeno vozilo).

Kljub dejstvu, da je šel tehnološki razvoj v avtomobilski industriji „strmo navzgor”, da je kvaliteta avtomobilov v zadnjih desetletjih mnogo boljša kot nekoč, pa to ne pomeni, da so avtomobili novega tisočletja popolnoma nepokvarljivi. Prav zato je še posebej pomembno, da našega jeklenega konjička redno pregledujemo, ga negujemo, servisiramo. In čeprav moramo, z grozo v očeh, priznati, da pri sodobnejših avtomobilih, zaradi prevlade elektronike, da za vsako resnejšo popravilo potrebujemo ustrezno (in drago) računalniško opremo, s katero so opremljeni le večji, odlični (v veliki meri gre za pooblaščene) avto-servisi, lahko vendarle marsikaj postorimo tudi sami.

Gume. Zmeraj bodimo pozorni na obrabo pnevmatik in na tlak v njih. Upoštevajte, da je avtomobil v stiku s cestiščem le na nekaj kvadratnih centimetrih. In če je guma slaba ali stara … Zavedajte se, da postaja guma s staranjem manj varna. Strokovnjaki svetujejo, da se gume na avtomobilih, čeprav niso obrabljene, zamenjajo na šest do osem let (koliko je guma stara, nam pove oznaka DOT na njej; primer: če je na gumi oznaka DOT 2205, pomeni, da je bila guma narejena v 22. tednu leta 2005).

Če imate „mlade” in dobre gume pa redno preverite tlak v njih. Znano je, da se, kadar je tlak prenizek, zaradi neuravnoteženosti vozila, poveča poraba goriva (ki je zmeraj dražje), večji je tudi hrup v samo kabini, gume se bolj obrabljajo, pa tudi vožnja je nevarnejša, saj naša zavorna pot kaj kmalu postane daljša, lahko pa nas tudi zanaša v bolj ostrih ovinkih. Ne pozabimo tudi na nadomestno, rezervno, gumo, preglejmo, če je “živa in zdrava” …

Motorno olje in hladilna tekočina. Zelo pomembno je, da imamo v motorju zmeraj dovolj olja (gladina olja mora segati med obe oznaki – črtici – na merilni palici). Če je v motorju premalo olja, nam lahko motor celo “zariba”. Celotno uničenje motorja pa sploh ni mačji kašelj (zelo bo prizadeta tudi naša denarnica) … Kar pa se tiče hladilnega sistema – redno preverimo gostoto in raven hladilne tekočine. Tako olje kot hladilno tekočino po potrebi dodajamo ali (občasno) zamenjamo. Če imamo dve levi roki, odpeljimo avto na servis … Bolje preventiva kot kurativa.

In če smo že pri avtomobilskih tekočinah – redno je treba dolivati tudi tekočino v sistem za močenje vetrobranskega stekla (ne pozabite na zadostno količino čistilnega sredstva, ki bolje odstranjuje mrčes, pozimi pa se je treba nujno spomniti na primeren dodatek k vodi, da nam voda ne bi pomrznila). In nikakor ne pozabimo na metlice brisalcev, redno preverimo njihovo izrabljenost in jih zamenjajmo po potrebi.

Mnogi – izkušeni – vozniki preverjajo tudi stanje jermena (ta zagotavlja vrtenje alternatorja, črpalke hladilne tekočine in drugih naprav) in stanje akumulatorja (očistiti je treba kabelske priključke, pa tudi preveriti stanje elektrolitov v celicah). Še to: Če je akumulator prazen, se motor ob zagonu zavrti, ne more pa se zagnati. Pri praznem akumulatorju si lahko najlaže pomagamo s premostitvenimi kabli in sosedovim akumulatorjem, lahko pa avtomobil preprosto porinemo (po klančini navzdol).

Ob koncu prispevka: Čeprav so redni avtomobilski servisi dokaj dragi (in se zaradi tega nanje redno “pozablja”), so vendarle zelo pomembni, ker uspešno podaljšujejo življenjsko dobo našega ljubega avtomobila, hkrati pa – posredno – varujejo naša (in tuja) življenja. Skratka: zavedajmo se, da nam lahko dodatna kakovostna storitev pri avtomehaniku prihrani precej skrbi in morebitnih nevšečnosti … Še posebej, če se kaj hitro in na neboleč način sprijaznimo z dejstvom, da teh najnovejših (elektronskih) čudes na štirih kolesih ne moremo popravljati (in odlično servisirati) kar sami in da potrebuje naš avto redno pozornost resničnega strokovnjaka. Pa srečno vozite!