V ponedeljek, 13.10. se pričenja vseslovenska akcija Simbioza giba, ki bo tokrat športno obarvana. Letos se namreč prvič pojavlja v tej novi, gibalni obliki ter bo mlade in starejše povezala preko športnih aktivnosti. Brezplačne vadbe bodo starejšim na voljo vsak dan med 10. in 11. uro ter med 17. in 18. uro. Vadbe so udeležencem na voljo po celi državi, akciji pa se pridružuje več kot 250 lokacij, med njimi tudi številne osnovne šole, vrtci in domovi za upokojence, kjer bodo starejši lahko vadili v družbi svojih vnukov. Aktivnosti se bodo izvajale na primer tudi v Celju, kjer se je kot ena izmed organizacij akciji pridružila Visoka zdravstvena šola v Celju. Akcijo podpira tudi veliko znanih ambasadorjev, ki se bodo udeležencem pridružili in aktivno sodelovali pri posameznih športnih dejavnostih.

Prijave se počasi zapirajo, zato udeležence vljudno naprošamo, da čimprej pokličejo na telefonsko številko 080 14 64 ali obiščejo spletno stran www.simbioza.eu ter izpolnijo spletno prijavo.

Dokaz, da za gibanje nikoli ni prepozno in kako blagodejno vpliva na telesno in psihično počutje je ga. Polona Zajc Ovsenk, ki se v okviru Simbioze giba pod mentorstvom strokovnega vodje Rudija Bebarja, pripravlja na 4,2 km rekreativno traso v okviru ljubljanskega maratona (Fun tek). Sicer upokojena gospa je samo po nekaj tednih po pričetku redne vadbe začela opažati nadvse pozitivne učinke le-te: »Pred kratkim sem se odpravila na Rožnik in prehodila 6 km, kar je zame velik uspeh. Ljudje naj začnejo delati pri sebi, se gibati, saj je to dobro za telo in dušo.«