Učenci so nam najprej predstavili to prelepo državo. Izvedeli smo, da je Belgija, uradno Kraljevína Belgija, država v Severozahodni Evropi. Njeno glavno mesto je Bruselj, obsega pa 30.538 km² in ima okrog 10,5 milijona prebivalcev. Je ena izmed ustanovnih članic Evropske unije in gosti številne institucije, ki so potrebne za njeno nemoteno delovanje. Belgija je zvezna država treh regij: Flamske z nizozemsko jezikovno skupnostjo na severu, Valonije s francosko jezikovno skupnostjo na jugu ter dvojezične prestolnice Bruslja s francoščino in nizozemščino kot uradnima jezikoma.

Leta 1830 je postala neodvisna ustavna monarhija. Belgija je tudi dežela praznikov, kajti ljudje se ob številnih praznikih oblečejo v priljubljene kostume, igrajo na glasbila in se preprosto zabavajo. Ena pomembnejših bruseljskih znamenitosti je skoraj petdesetletni Atomium, več kot stometrska podoba celice železovega kristala. Kot znamenitost pa se šteje tudi maneken Pis. Ves svet pozna belgijske čokoladne bonbone. Najbolj priljubljena jed v Belgiji so dagnje z ocvrtim krompirčkom, žejni obiskovalci pa lahko izbirajo med več kot 1.000 vrstami piva.

Po končani predstavitvi smo spoznavali tudi belgijsko kuhinjo. Skupaj z Liso in otroci smo pripravili belgijske vaflje. V skledi smo zmešali moko, mleko, stopljeno maslo, sladkor ter rumenjake. Mešanici smo počasi primešali sneg. Pripravljeno zmes smo vlili v pekač za vaflje, katerega smo predhodno namazali z maslom. Vaflje smo pekli smo toliko časa, dokler se testo ni rumeno obarvalo. Še tople smo namazali z smetano, za sladkejši okus pa smo dodali še različne prelive. Stanovalci so vaflje zelo pohvalili, njihov okus je bil odličen, zato so se odločili, da jih bodo tudi sami spekli na Kuharski urici.