Voščila za božič in novo leto so aktualna le zadnjih nekaj tednov v letu, a so takrat toliko bolj pomembna. Voščila naj bi bila izvirna in lepa, vsako leto pa je težko najti kakšno primerno misel ali verz, ki bi zajel toplino božično-novoletnih praznikov. Če imate kakšnega na zalogi, vas vabimo, da ga vpišete spodaj kot komentar.

Takšna voščila so primerna za pošiljanje po klasični pošti (kartice, voščilnice, pisma), preko SMS-ov ali pa za obogatitev elektronskih voščilnic. Pošiljajte naše brezplačne elektronske voščilnice, čestitke, kartice >>>

Namig: Vsi prazniki se pišejo z malo začetnico, razen ko so njihova imena izpeljana iz osebnih imen ali priimkov (npr. Prešernov dan). Tako se tudi božič in novo leto pišeta z malo začetnico. Več o tem >>>

Božična voščila:

 • S toplino božič naj te greje, naj vez družinsko utrdi! A novo leto naj zaseje vse, česar si srce želi! Ljubezen, zdravje in veselje življenje bogato naj ti obrodi, a vse začrtane naj cilje v uspeh usoda spremeni. Lepe praznike in vse dobro v novem letu ti želim.
 • So poti, ki vodijo v nove kraje, so poti na katerih se marsikaj doživi, so poti, ki vodijo v nova spoznanja in so poti, ki vodijo v srca ljudi. Srečen božič!
 • Lučke v srcih si prižgimo, pokleknimo k jaslicam. Božje dete počastimo, ki prišlo z nebes je k nam. Jezušček naš bratec rajski, ti prav dobro nas poznaš. Naša srca blagoslovi, ki nadvse jih rad imaš. Za božične dni prinesi iz nebes nam božji mir, da naš dom bo vedno srečen v tebi, ki si sreče vir Blagoslovljen božič in vse lepo v prihajajočem letu.
 • Zvezdice na temnem nebu v svetlih sanjah trepetajo, blage misli, lepe želje v noč božično šepetajo. Topel in ljubezni poln božič.
 • Naj vam božična noč pokloni mir, upanje, ljubezen, zdravje in veseljeVse to pa naj vas spremlja v letu, ki nam prihaja naproti.
 • Lučke v srcih si prižgimo, pokleknimo k jaslicam. Božje dete počastimo, ki prišlo z nebes je k nam. Jezušček naš bratec rajski, ti prav dobro nas poznaš. Naša srca blagoslovi, ki nadvse jih rad imaš. Za božične dni prinesi iz nebes nam božji mir, da naš dom bo vedno srečen v tebi, ki si sreče vir. Blagoslovljen božič in vse lepo v prihajajočem letu.
 • Božiček kmalu bo med nami nam povedal vsem na glas, recesijo dragi moji ustavil bo vladar vaš čas. Darila letos pozabite, se v želje le zavite. In kaj drugo leto bo, zavito to je še v meglo.
 • Zvezda repata nam rojstvo naznanja, mir in vse dobro naj v srcih odzvanja. Želje pobožne za praznike te: žegna in zdravja, to naj bo vse!

Novoletna voščila:

 • Obstaja čudovit, skrivnosten zakon narave, da tri reči, po katerih človek najbolj hrepeni – srečo, svobodo in duševni mir – vedno pridobimo tako, da jih podarimo nekomu, ki ga imamo po srcu radi. Srečno v novem letu Vam želi …
 • Kar kane z neba je vzeti treba, kar svet nakloni, naj te ne zlomi, kar sam ustvariš, naprej podariš; tako kot pričeto, tako končano bo Novo leto.Zdravo, veselo in uspehov polno novo leto Vam želi …
 • V december prižiga se tisoč luči, v december se ulica svetlo blešči, v december na jelki svetloba žari, v december Vam jaz zaželim: naj ima novo leto tople, modre oči. V njih sta nebo in sanje ter sreča za vse ljudi.
 • Naj ti vsaka zvezda izpolni željo, vsaka snežinka nariše nasmeh in vsak korak prinese srečo v teh prazničnih dneh!
 • Ko se prižgejo praznične luči sredi bele mrzle zime, prijateljstvo ogreje nam dlani in želja vzpne se iz srca v višine; Vse kar je slabo, z novim letom naj zbledi! Vse kar je dobro, naj za vekomaj ostane! Vse kar je dobro, naj raste in cveti! Naj v prazničnem miru sreča nežno Vas objame!
 • Leto spet je naokoli, prišel zopet je moj čas, da voščilo jaz pripravim in povem vam spet naglas: vse kar letos ni se izpolnilo, tud` v letu novem se ne bo, je recesija popularna, treba varčevati bo zelo; zato dragi moji naj vam zdravje dobro služi skozi leto to, saj tako najbolje preživeli bomo krizo vso.

Poglejte tudi:

Voščila za božič in novo leto v 28 jezikih >>

Vaše voščilo vpišite spodaj, v okvirček "Povejte svoje mnenje".