Toda zaradi skrbi, veselja, bolečine in sreče se nam v življenju v obraz sčasoma vklešejo gube in gubice. Privlačen in mladosten videz je postal pomemben na delovnem mestu kot tudi v vsakodnevnem življenju, kajti naša telesna podoba je prva komunikacija z zunanjim svetom.

botox2Znano je, da večina ljudi lepim posameznikom avtomatično pripiše večino pozitivnih lastnosti. Staranje skušamo tako ženske kot moški prelisičiti z inovativnimi kozmetičnimi izdelki, ki obljubljajo marsikaj, dajo pa žal dosti manj. Ker v estetski medicini na področju inovacij skokovito napredujejo, za lepši videz ni več potrebno vedno pod kirurški nož.

Gre za tako imenovane neinvazivne lepotne popravke obraza: vbrizgavanje botoksa, hialoronske kisline, mezoterapije …

Botoks

botox-injections-slika-za-storitveBotoks se uporablja na čelu, v okolici obrvi (tudi za dvig obrvi), za korekcijo gub okoli očesa oz. na zunanji strani očesa. Poseg traja največ pol ure, stranski učinki so redki in hitro minejo. Preparat začne delovati čez nekaj dni po injiciranju. Botoks je temeljito preizkušen in se ga uporablja že tako dolgo, da se mu lahko brez večjih zadržkov prepustite, če je vaš cilj osvežitev obraza. Učinek traja nekaj mesecev, do največ pol leta, nato je treba postopek ponoviti. Ne vbrizgava se ga nosečnicam in doječim materam.

botoks-prej-potem-3Za zapolnitev vrzeli kot so gube med obrvmi, nazolabialna guba, razpoke nad zgornjo ustnico, pod kotički ustnic, gube v spodnji ustnici, smejalne gube, upadla lica, pa estetski kirurg lahko izbira med številnimi polnili, ki so na trgu. Polnila učinkujejo od 6 do 9 mesecev.

Polnila večinoma vsebujejo hialoronsko kislino, ki je tudi naravno v človeškem organizmu, zato jo telo ne zavrne oz. se sčasoma tudi sama od sebe razgradi in ni nevarna. Polnila lahko učinkovito napolnijo upadla lica, ki jim primanjkuje čvrstost, preoblikuje brado, nosno konico in popravijo brazgotine na obrazu. Najpogosteje se uporabljajo trajna polnila: aquamid, esthelis, fortelis …

Mezoterapija

botoks-prej-potem2Mezoterapija je postopek, kjer se v srednji sloj kože (usnjico oz.mezoderm) z brizgalko injicira preparat z aktivnimi sestavinami (vitamini, hialoronska kislina, lipolitične snovi), ki spodbujajo naravno delovanje kolagena in elastina v koži. Koža na obrazu ali telesu je bolj napeta in gladka, izboljša se tonus kože, pospeši se medcelična izmenjava snovi, izboljša mikroprekrvavitev, pospeši se razgrajevanje maščobe.

V svetu kot tudi pri nas narašča število neinvazivnih lepotnih posegov, saj je v modi naravni videz, kar nam omogočajo neinvazivne tehnike. V ogledalu se boste še zmeraj spoznali-le,da boste ugledali različico izpred nekaj let.

Prekomerno znojenje

botoks-tekst-pazduhaV velikem številu primerov prekomernega znojenja vzroka zanj ne uspemo pojasniti. Najpogosteje zajema pazduhe, dlani in stopala. V zadnjih letih se botulinski toksin učinkovito uporablja za zdravljenje prekomernega znojenja. Ko se botulin vbirzga v predel, kjer je prisotno prekomerno znojenje, se v nekaj urah začne odražati manjše izločanje znoja iz znojnic. Do popolnega učinka ja potrebno počakati nekaj dni. V drugem tednu po posegu pa bo učinek optimalen.

alfaestetica_800_9