Stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so se pred kratkim spomnili takšnih časov, ko so sosedski odnosi še nekaj pomenili. K spominom jih je spodbudila tragedija, ki se je dogajala v njihovi neposredni bližini, saj je družini, ki je živela v sosednji hiši nasproti doma, le ta pogorela. Nemočno in s solzami v očeh so stanovalci  DOSOR-ja lahko le opazovali, kako ognjeni zublji uničujejo, pred kratkim obnovljeno, hišo.

Stanovalci DOSOR-ja so ljudje, ki so v svojem aktivnem delu življenja zelo dobro vedeli, kaj v taki situaciji pomenijo sosedje. Res, da fizično niso mogli pomagati, so se pa nemudoma organizirali in začeli zbirati prostovoljne prispevke »za sosede«, kot so dejali. Ganljivo jih je bilo opazovati, saj je marsikdo prispeval poslednji evro, vendar so to storili odločno in iskreno.

27. decembra 2012, ko je  v DOSOR-ju potekalo praznovanje decembrskih rojstnih dni, so nanj povabili tudi sosede, družino iz sosednje hiše. Povabili so jih na košček rojstnodnevne torte in v družbo ljudi, polnih življenjskih izkušenj in modrosti. Druženje je bilo veselo in je potekalo v družbi ansambla Vinski bratje. Ob koncu je gospod Miro Posega v imenu stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja »sosedom« izročil prispevek, ki so ga zbrali v svoji akciji. Ob izročitvi denarja je družini zaželel čim hitrejšo vrnitev v njihov dom. Bilo je veliko iskrenih, lepih besed, srčnosti in sočutja.

Hvala, stanovalke in stanovalci DOSOR-ja. Hvala, da nas spominjate na čase, ko je medsebojna pomoč bila sama po sebi umevna in je sosed poznal soseda in mu bil sosed v dobrem in slabem.